Aika tarkalleen puoli vuotta on kulunut siitä kun Lappli-talojen rekka kaarsi pihaamme ensimmäisten taloelementtien kanssa. Nyt olemme asuneet uudessa talossa vajaat pari viikkoa ja tavarat on pikkuhiljaa löytäneet paikkansa. Yläkerta on vielä kesken, mutta tarkoitus onkin lepäillä pari kuukautta ja jatkaa kesän aikana sen parissa loppuun. Alakerta on kuitenkin täysin valmis, ja melko suurella ylpeydellä voin sanoa että se on täysin omin käsin toteutettu, vain molempien vanhempien suuren avun saattelemana. Ilman mitään ammatillista rakennustaustaa, ja oman päivätyön (joka meillä molemmilla on vielä vuorotyötä) ohessa ainoastaan yhden talvilomaviikon vauhdittamana. Toki jouduimme käyttämään sähkömiestä ja lvi-miestä lain säätelemissä töissä, ja Lapplilta meillä oli runkopystytyksen ja ulkoa valmis-toimituksen hoitamassa kahden miehen rakennusporukka, mutta heidän osuutensa kesti alussa vain noin kuukauden.

Äkkiseltään laskettuna projekti on vaatinut neljä sairaalakäyntiä (juu-u, kannattaa hommata tapaturma- ja talkoovakuutukset ajantasalle ennen rakentamista, niille on tarvetta), lukemattoman määrän hikeä ja saavillisen kyyneleitä ja ärräpäitä kun vastustuksen ja väsymyksen määrä on rajaton. Ensimmäiset pari viikkoa on mennyt jonkinlaisessa rakentamiskrapulassa, ja alakerta on muistuttanut enemmän kaatopaikkaa kuin valmista taloa, kun olemme änkäytyneet kaiken 14 vuoden aikana haalitun omaisuuden kera tänne yläkerran kaivattujen 3 makuuhuoneen ja vaatehuoneen vielä puuttuessa. Toki meillä on 2 makuuhuonetta ja iso kodinhoitohuone alakerrassa, ja neliöitä 107, joten kyllä tänne mahtuu, mutta säilytystiloja on vielä vähän neljän hengen ja koiralauman tarpeisiin. Nyt alkaa kuitenkin pikkuhiljaa tavarat olla paikoillaan, ja huonekalut löytäneet ainakin väliaikaisen asemansa, ja koti alkaa todella tuntua kodilta. Ihanaa alkaa keskittyä viimein sisustamiseen, ja jossain vaiheessa pitäisi uusia muutama huonekalukin, ensimmäisenä Nuutin muotoilema sohvamme, jonka design ei kuitenkaan miellytä meidän muiden silmää, joten jätin suosiolla olohuoneen kuvaamatta seuraavaan kuvakavalkaadiin. Verhotangot ovat vielä kaupassa kun emäntä ei ole löytänyt mieleisiään, mutta onneksi otimme sälekaihtimet kuitenkin ikkunatoimitukseen mukaan.

Aloitetaan kierros eteisestä.

Suoraan edessä olevaan nurkkaan tulee portaat yläkertaan, siksi seinästä roikkuva

sähköjohto portaiden led-valoja varten.

Ensimmäinen "huonekalu", eteisen kaappi, made by Ikea.

Tämä makuuhuoneen vaatekaappi myös Ikea-versio, näihin olen kyllä ollut todella tyytyväinen.

Makuuhuone toiselta suunnalta.

Keittiö

Keittiö toiselta suunnalta

Keittiön saareke ja "baaritiski". Takana näkyy olohuoneen erkkeriä.

Ruokailutila

Takkanurkkaus päivänvalossa

Ja iltaisin valaisee tähtitaivas

WC

Kristallikruunu tuomassa pientä blingblingiä WC:hen

Pesuhuone

Sauna

Koirien huone toimittaa lastenhuoneen virkaa kunnes yläkerta valmistuu, mutta odotan kunnes nuoriso saa siivousinspiraation ennenkuin sieltä pystyy ottamaan kuvan. Kodinhoitohuone jäi myös kuvaamatta kun siellä oli vielä silikoonipurkki poikineen... Mutta ei muuta kuin tervetuloa kyläilemään ystävät ja sukulaiset!