Kovin raksapainotteisia alkaa olla nämä plogikirjoitukset, mutta sitä se meidän elämäkin on tällä hetkellä. Rakennuksella on taas tapahtunut kovasti menneinä viikkoina. Tekeminen on tosin keskittynyt lähinnä talotekniikkaan, joten kaikki edistys on vielä silmältä piiloon menevää, mutta tuiki tärkeää tulevan asumismukavuuden ja energiasäästöjen kannalta. Ulkoapäin talo on ainoastaan pesua ja maalia vaille, tosin etuovena on vielä rakentamisen ajan retromalli paikoillaan, jotta uutta ei heti kolhita piloille. Mutta kaikki muut ovetkin ovat kahvoja ja Abloyn lukkoja myöten paikoillaan. Tallikin on ulkoapäin muuten valmis, mutta katoksen tolpista puuttuu vielä verhoilu ja kaiteet väleistä, joita ei kyllä varmaan myöskään asenneta paikoilleen ennenkuin loppusuoralla, koska tallista raahataan tavaraa tiuhaan tahtiin taloonkin, ja kaiteet olisivat siinä liikenteessä tiellä.

Sisätiloissa on sitten vielä hiukan säätöä... Tulevana tiistaina saamme viimein lattian taloon, ja sen jälkeen pitäisikin alkaa tulla näkyvää pintaa aikaan, kun alkaa väliseinien pystytys ja muuraukset. Tulikiven takka-leivinuunikin tulee jo reilun parin viikon päästä, mutta ehkä joulun tienoilla sen pystyy muuraamaan paikoilleen kun lattia on tarpeeksi kuivahtanut, ja piippukin siinä jossain välissä muurattu. Sitten alkaisi olla mukavat työskentelyolot kun takalla saa talon pidettyä jo lämpimänä. Nyt siellä puhaltaa koko ajan rakennuspuhallin, ja voin melkein kuulla mitä vauhtia sähkömittari raksuttaa... Alkaa jo tuntua pikkuhiljaa siltä, että ehkä pääsemme kuin pääsemmekin kevään aikana muuttamaan.

Ja muutamat kuvapäivityksetkin talvisista maisemista:

Tämä oli tilanne vielä hetki ennen lumien saapumista

Tänään keskipäivällä, ja tämän kirkkaammaksi päivä ei enää täällä lapissa muutu

Kaamosmainen tunnelma

Vaunukin on päässyt omalle paikalleen

Auto"hallimme"

Näkymää sisältä. Lattiassakin kiertää n. 500 metriä putkea, ja se on vasta alakerrassa...

Ensimmäinen kalusteemme, Unidrain lattiakaivo, joka tulee siis lähes koko pesuhuoneen seinän mitalle, ja mahdollistaa isot laatat lattiassakin.

 

Tälle plogin päivityspäivällekin oli tärkeä syy. Tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä kun viimeisin pentueemme syntyi, onnittelut siis Hermannille, Vanjalle, Sulolle, Kitille, Ruusulle, Taigalle, Kanelille ja tietysti omalle raidalliselle vipeltäjällemme Nuutille! Niin energinen sakki näki silloin päivänvalon, ja nämä kaksi vuotta ovat olleet niin tapahtumarikkaita, että ei ole kahteen vuoteen tullut mieleenkään alkaa suunnittelemaan uutta pentuetta. Nyt kuitenkin joukkue on saavuttanut täysi-iän, ja uskallan kai jo alkaa pikkuhiljaa katsomaan taas tulevaisuuteen. Ensi vuonna toivottavasti pääsen taas nuuhkimaan pikkupentujen tuoksua.

Nuutti, paras joululahjamme kaksi vuotta sitten